Participa /au participat la realizarea www.marinarii.ro ( in ordinea cronologica a intrarii in echipa )  :

CRISTIAN MUNTEANU

 Fondator proiect www.marinarii.ro in 2008, initial realizat ca un album de fotografii cu nave romanesti fotografiate la Braila, Galati, Tulcea si Macin. La indrumarea contramiralului Petre George web site-ul a fost regandit ca o baza de date similara cu cea a wikipedia care sa se dezvolte in timp prin colaborarea profesionistilor din domeniul marinei si a pasionatilor avand ca principal scop colectarea, prezervarea si prezentarea traditiilor si istoriei marinei romane.
 Nascut in Macin judetul Tulcea, imbarcat pe nave de pasageri 1995-2006, retras din marina din motive medicale, programator al versiunii 2.0 2020-prezent marinarii.ro . Membru al Ligii Navale Romane filiala Bucuresti, fondator  al site-ului Ligii Navale Române in 2010, administrator al site-ului Ligii Navale Române intre 2010-2017, functie reluata in februarie 2020, secretar general adjunct al Ligii Navale Române . 

ALEXANDRU MIHAI

  Nascut la Galati, programator al versiunii 1.0 al marinarii.ro.

 Retras din proiect in 2018. 

 A participat deasemenea la realizarea primei versiuni a site-ului Ligii Navale Romane 2010-2016.

CONSTANTIN CUMPANA

 Ziarist de investigații, autor a mai multor cărti si articole care au ca subiect marina comercială romana. Alaturat echipei realizatoare in 2009 este unul din colaboratorii principali ai site-ului punând la dispozitie o bibliotecă vastă de fotografii, articole si toate cărțile publicate pentru a completa datele navelor din site.

 Pagină dedicată – Biografie completă si lista cărtilor publicate  Constantin Cumpănă

 Comandor dr. MARIAN MOSNEAGU (r)

 Militar de cariera in retragere Comandorul dr. Marian Mosneagu s-a alatuarat echipei ralizatoare a site-ului marinarii.ro in 2010 fiind unul dintre cele mai abilitati specialisti in domeniul istoriei navele. Biografia este impresionanta printre functiile avute fiind cea de Director al Muzeului Marinei din Constanta, Sef al Serviciului Istoric ar Ministerului Apararii Nationale, redactor de reviste si emisiuni radio-tv, autor a numeroase studii si articole de specialitate în dictionare, enciclopedii si volume de studii si comunicari stiintifice, precum si în presa militara si civila.

Biografie completa si lista cartilor publicate – pagina dedicata

Contraamiral (r)  GEORGE PETRE 1934-2012

Regretatul Contraamiral George Petre este cel care a schimbat marinarii.ro dintr-ul album de fotografii pe internet in cea ce este astazi propunand crearea unei baze de date in care sa fie adaugate in categorii informatii istorice si fotografii despre marina romana. Militar de cariera a absolvit liceului militar de marina din Galati (1954) si a inaintat in ierarhie in marina militara romana pana la gradul de Contraamiral. Autor a numeroase studii si articole de doctrina si teorie militara, carti de istorie a marinei române.  Redactor-sef al revistei MAREA NOASTRÄ‚ , publicatie a Ligii Navale Romane , co-fondator si redactor al web site-ului Ligii Navale Romane www.lnr.ro 2010 – 2012

 Pe 27 februarie 2012 a dat mola tot si-a pus pe drum spre o lume sigur mai buna. A fost înmormântat cu onoruri militare miercuri 29 februarie la cimitirul central din Constanta , slujba de pomenire a fost savârsita de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului la Catedrala Sfintii Petru si Pavel din Constanta.Un om de mare calitate, imposibil de inlocuit. Nu te vom uita niciodata !!! 

 Biografie completa – link 

expert dr. Carmen Atanasiu 

 Doamna Carmen Atanasiu s-a alaturat echipei realizatoare a marinarii.ro in 2010, cand vine vorba de istorie a marinei romane nu exista intrebare la care sa nu aiba un raspuns.

 Cu o  experienta impresionanta, in prezent redactor sef al revistei Marea Noastra, publicatie a Ligii Navale Romane pune la dispozitie periodic articole despre nave si marinari din istoria marinei romane.

 Biografie completa – pagina in re-constructie, va rugam sa reveniti.

dr. CRISTIAN CRACIUNOIU  20 dec.1951 – 8 oct. 2012

Marina și aviația română au fost pasiunea  sa de o viața, director și editor al revistelor românești “Modelism International”și “Tehnică și Tehnologie Militară”, cu care ne-a delectat cu imagini, articole istorice și planuri pe teme navale . În paginile revistelor au fost prezentate aproape toate unitațile Marinei Militare Române și numeroase nave traditionale. Prin activitatea sa a realizat o imensă operă rezultat al zecilor de ani de cercetare asiduă, contribuind din plin la reconstituirea istoriei acestor arme.

În cadrul echipei marinarii.ro a furnizat mai multe fotografii și date despre nave romanești, a particpat direct la realizarea mai multor pagini din Registrul Naval Virtual, a promovat web site-ul marinarii.ro in revista Modelism. 

Pe 8 octombrie 2012 s-a inăltat la cer spre flota cerului fara să se mai intoarcă. A fost inmormăntat cu onoruri militare la cimitirul Ghencea din București.

Pagina omagială dr. Cristian Crăciunoiu link. 

 STEFAN CHIRA 1937-2011

S-a nascut la 23 decembrie 1937, a absolvit liceul din Brasov in 1955 si Scoala Superioara de Marina, Facultatea de Arme Sub Apa, a fost seful promotiei in 1959. A fost comandant de vedeta torpiloare, de vedeta purtatoare de rachete, (din 1959 timp de 13 ani), sef al Biroului de Automatizare a conducerii trupelor la Comandamentul Marinei Militare, adevarat pioner al introducerii informaticii in marina. Vreme de 5 ani a lucrat in Sectia Marina a Marelui Stat Major pana la pensionare in 1993.  Membru fondator al Ligii Navale Romane filiala Bucuresti, implicat in redactarea de articole pentru publicatiile LNR 

Din păcate a fost primul membru al echipei care a plecat dintre noi. In ziua de 9 decembrie 2011 a fost inmormantat la Cimitirul Militar Ghencea din Bucuresti. 

CRISTIAN GREGORETTI

  – nascut 01.12.1972, Galati
  – inca de la inceputul anilor ’80 am avut ocazia sa vad majoritatea navelor din flota noastra, atat cea maritima cat si fluviala
  – incepand cu anul 2002, am incercat sa urmaresc istoricul fiecarei nave, atat maritime cat si fluviale.
  – din acelasi an am inceput sa fotografiez diverse nave pe Dunare sau in portul Constanta; din pacate a fost mult prea tarziu, majoritatea navelor din flota noastra maritima fiind vandute sau taiate.
  – sunt interesat de informatii si foto cu nave maritime si fluviale romanesti sau ex-romanesti.

 DANIEL NEAGU 

  Nascut la 21.12.1982 ,Constanta,casatorit,un baiat
  Studii: scoala ucenici instalator sanitar (1998),liceul SNC profil technician mechanic (2008)
  ctivitate profesionala: Instalator sanitar (1998-1999),Manipulant (1999-2000),Ajutor Gestionar si gestionar depozit (2000-2002),Militar angajat la  Gruparea mobila de Jandarmi constanta (2002-2007),Sef echipa interventie (2008-2009),Sef tura ,Sef serviciu paza ,technician TVCI (2009-2010),Sef atelier navomodelism si modelare 3D (2010-actual)
  Hobby: navomodelism (static si functional)  de 14 ani
  Portul constanta este a doua casa ,am calcat pentru prima dat in port cu tatal meu cind aveam varsta de 5 ani,cred ca de atunci am luat microbul asta .

BARBU DAN   

  Inginer mecanic de profil, pregatit in constructia avioanelor, am lucrat pe rind in constructia de tractoare, constructia de cladiri pe structuri metalice, constructia de rulmenti si matrite. In prezent sunt inginer tehnolog in fabricarea centurilor de siguranta pentru autovehicule.
  Marina, navele si navigatia sunt de fapt adevarata mea pasiune.

LAURENTIU MIRONESCU

  Presedinte al Ligii Navale Romane (2010 – prezent)
  Director Exploatare Compania de Remorcare Maritima COREMAR Constanta
  Comandant de cursa lunga  Sammarina Shipping & Trading Constanta (1997-1999)
  Of. maritim stagiar, III, II, I IEFM Navrom Constanta, Transnav, Taganav, Roliship Constanta, Zodiac Maritime (1990-1997)majoritatea navelor din flota noastra maritima fiind vandute sau taiate.
  Absolvent al Institutul de Marina „Mircea cel Batrin“/ Institutul de Marina Civila Constanta (promotia 1986-1991)
  În cadrul marinarii.ro participă la proiect cu informații si fotografii cu nave românești din colecția proprie. 
  Blog personal 

ADRIAN VILCU  

 

  Absolvent al Liceului Militar de Marina ” Alexandru Ioan Cuza ” ( 1979 – 1983 )
  Absolvent al Institutului de Marina ” Mircea cel Batran ” ( 1983 – 1987 )
  Membru Liga Navala Romana – Mangalia
  Pasionat de tot ceea ce e legat de marina si de istoria acesteia

TRUSCA ADRIAN 

 

  Nascut la 6 noiembrie 1991 in  Judetul Valcea
  Absolvent la Universitatea Maritima din Constanta
  Căpitan secund pe nava Navigator Venus   (14 mai 2020).

 HANS ROSENKRANZ  

  Hans este primul care se alatura echipei din afara Romaniei
  Locuieste in Germania in Billigheim
  A navigat anterior
  Este fondatorul www.rosenkranz-shipphotos.de fiind pasionat de fotografierea navelor are o colectie vasta de fotografii printre care si nave romanesti pe care ni le-a pus la dispozitie pentru Registrul Naval Virtual

STEFFEN  WIEDNER 

  Steffen este primul care se alatura echipei din Austria;
  S-a nascut in 1971 in Eisenhüttenstadt/Germania de est unde a locuit pana in 1996;
  In 1996 si-a stabilit resedinta la Linz, Austria unde locuieste in prezent ;
  Absolvent de studii superioare cu calificarea de inginer in metalurgie;
  Este fondatorul a mai multor web site-uri de tip blog cu caracter naval :
  http://danube-inland-navigation-vessels.blogspot.com – Nave pe Dunare
  http://www.cargo-vessels-international.at – Nave cargo
  http://binnenschiffe-oderspreekanal.blogspot.com – Nave pe canalul Oderspree
  Fiind pasionat de fotografierea navelor de marfuri are o colectie vasta de fotografii printre care si nave romanesti pe care ni le-a pus la dispozitie pentru Registrul Naval Virtual

GHEORGHE MUNTEANU  1932-2020

 – Născut la Brăila 22 februarie 1932, Radiotelegrafist brevetat la Scoala de Aviatie Aurel Vlaicu a fost imbarcat in perioada 1954-1990 ca fochist si ofiter radio telegrafist pe mai multe nave ale Navrom Galați și Navrom Dr. Turnu Severin, printre navele pe care a fost îmbarcat fiind remorcherele Poiana Tapului, Faurei, Rucăr, împingatoarele Tulcea si Roman.
 – In perioada 2009 – 2017 s-a implicat la realizarea web site-ului marinarii.ro prin identificarea a mai multor nave din fotografii din anii 50-70 pe care le recunostea din fotografii după cosurile de fum sau suprastructura fara a citi numele navei. 
– Pe 13 martie 2020, la apus de soare, ( nea Gica cum multi colegi îl chemau), a scris ultima sa radiogramă. Este inmormantat in cimitirul din orasul Măcin, judetul Tulcea. Fiul său, Cristian Munteanu este fondatorul web site-ului marinarii.ro 

JAN HUSCĂ  1963-2021

   Nascut 01 iunie1963 in Barsesti-Vrancea.
   Imbarcat, de-a lungul anilor, pe diverse tipuri de nave, si-a desfășurat activitatea, pana de curând, în portul maritim Constanța,  de unde ne-a furnizat informații și fotografii atât cu navele mai vechi, cat și cu remorcherele cumpărate de catre diversele companii de remorcaj, împreună cu datele tehnice ale acestora.

  S-a alăturat comunității noastre în cursul anului 2015, contribuind foarte mult la dezvoltarea paginii, cu informații și fotografii personale.
Cu deosebit regret și cu o mare întârziere am aflat pleacarea dintre noi in luna decembrie 2021. Rămas bun, Jane! Drum lin printre stele!

PAUL IONESCU   1951-2018 

PAUL IONESCU   1951-2018 

 Paul Ionescu a fost unul din cei mai activi membrii ai marinarii.ro care a contribuit foarte mult la dezvoltarea paginii de facebook www.facebook.com/marinarii cu fotografii si informatii despre nave romanesti. Majoritatea materialelor publicate in pagina de facebook au fost sau vor fi publicate in site-ul marinarii.ro cu data originala a publicării . 
 Nascut la Galati in 1951 a absolvit scoala profesionala de langa Santierul Naval Galati, calificat in meseria de tubulator naval, stagiul militar efectuat in 1971-1973 intr-o unitate de scafandri, ulterior fiind legat profesional pana la pensionare in februarie 2016 de constructia si repararea de nave la Santierul Naval Galati, Reparatii Nave sectia IV, Uzina de reparatii Navrom Galati si Damen Shipyards Galati. A navigat de mai multe ori in timpul testelor navelor iesite din santier nu ratand nici o ocazie de a fotografia nave. 
S-a stins din viata dupa o lunga suferinta pe 21 iulie 2018. Nu te vom uita nici o data Paul !!! Dumnezeu să te odihneasca in pace  !!! 

 JÁNOS KYLLER  

  János Kyller este primul membru al echipei care ni se alătura din Ungaria. 
  Îmbarcat la compania maghiara Mahart pe impingătoare, pasionat de fotografie si filmări cu nave și trenuri. 
  Fondator al canalului Youtube Cargo Kill 
  Fondator al grupului Impingătoare in platforma Facebook.
  In cadrul echipei participa cu filmări si fotografii cu nave românești. 

PETRE MARAVELA

  – Născut pe 9 sept. 1952 în loc. Galați, cursurile școlii generale în Galați și Brăila. Copilăria și adolescența pe malul Dunării. Absolvent al Școlii militare de maiștrii de Marină, promoția 1974.
  – Șef de echipaj pe nave militare fluviale – vedete blindate și Monitorul „M. Kogălniceanu” (1998-2000), în garnizoanele Tulcea și Brăila, participant la diverse aplicații, misiuni și marșuri de recunoaștere a canalelor brațelor Dunării și ale Deltei.
  – Pasionat de istorie navală, vapoare, porturi, corăbii, în special din zona Dunării. Colecționar de cărți poștale, mărci poștale și alte materiale legate de Marină, cu expoziții în mun. Brăila.
  – Colaborator la diverse reviste cu tematică Marina : „Actualitaea pe Dunăre” – Galați, buletinul filatelic „Marina” – Constanța, ”Brăila Eroică”, „Marea Noastră” – Constanța, „Magazin de filatelie, cartofilie și numismatică” – Constanța, revista Ligii MMM „Timona”, participant la diverse Sesiuni ale Muzeului Național al Marinei Române și la Anuarul Muzeului cu diverse materiale.