Marinarii.ro este o comunitate independenta on line infiintata in aprilie 2008 de domnul Cristian Munteanu . 

La realizarea web site-ului participa voluntar o echipa independenta de specialisti, istorici si entuziasti in domeniul naval. O enumerare completa a tuturor membrilor echipei realizatoare o gasiti aici. 

Infiintat initial ca un album de fotografii cu nave romanesti fotografiate pe Dunare si in porturile Constanta si Mangalia web site-ul s-a transformat in timp prin intermediul paginei de Facebook.com/marinarii intr-o comunitate al carei isi propune sa colecteze pentru a pune la dispozitia vizitatorilor valorile si traditiile marinei romane.  

In ianuarie 2020 site-ul a fost re-lansat intr-o format compatibil cu dispozitivele mobile avand o structura modificata ce permite navigarea prin site intr-un mod mai usor. 

Astfel structura actualizata si statusul fiecarei sectiuni se prezinta astfel : 

  • Nave Romanesti – o baza de date care colecteaza date, fotografii despre navele sub pavilion romanesc.  Baza de date cu nave din site-ul vechi se afla la linkul http://old.marinarii.ro/nave.php . Suntem in stadiul in care mutam din site-ul vechi in site-ul nou toate informatiile, estimam ca pana la sfarsitul lunii aprilie sa terminam mutarea. Baza de date noua se afla la https://marinarii.ro/category/nave/ fiind impartita in structura in Nave Maritime, Nave Fluviale si Nave Pescador. Exista si sub categorii care pot fi identificate in paginile navelor. 
  • Marinari din istorie – o baza de date care colecteaza date despre marinari din istoria marinei romane, baza de data veche se afla la http://old.marinarii.ro/marinari_istorie.php , baza de date noua se afla la https://marinarii.ro/category/marinari/ . Estimam ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa terminam mutarea acestei sectiuni 
  • Despre Marinarii.ro contine acest aceasta prezentare, lista completa a echipei, termeni-conditii-regulament si politica confidentialitate. Vom adauga o pagina de contact, un ghid pentru utilzatorii site-ului referitor la conturi, mesagerie.  
  • Pagina de contact a administratorilor . 

Sectiuni care vor fi introduse in viitor : 

  • Evenimente din Istoria Marinei – sectiunea a existat in web site-ul vechi dar nu mai functioneaza, o vom re-introduce in web site-ul nou estimativ luna mai 
  • Biblioteca marinarii.ro – exista in site-ul vechi la adresa http://marinarii.ro/c.php?i=publicatii , o vom introduce intr-un format nou cu mul mai multe reviste si carti scanate, aproximativ luna mai
  • Dictionar de marina – in stadiu de proiect, coordonator inginer Florin Gusman, lansare 2020 
  • Locuri de munca – exista in site-ul vechi, va fi re-introdus in 2020 ca sectiune dedicata cu publicara gratuita de catre agentiile de crewing si companii de navigatie a locurilor de munca in domeniu.