Reguli de postare si comentare in site-ul marinarii.ro  paginile de facebook  https://facebook.com/marinarii   https://www.facebook.com/locuridemuncamarinari si grupul Facebook Bazar Marinarii 
Comunitatea marinarii.ro este o comunitate independenta on line NON-PROFIT de marinari si pasionati ai marinei, fara statut juridic, ne-afiliata la alte organizatii. O parte din membrii echipei realizatoare sunt membrii ai Ligii Navale Romane, comunitatea marinarii.ro nu are nici o legatura cu aceasta organizatie ne-guvernamentala.

www.marinarii.ro este un web site educativ non-profit care are ca scop colectarea si prezentarea valorilor marinei romane.

 Site-ul este construit de voluntari, non-profit, in timpul nostru liber si ca atare incercam sa pastram o pagina civilizata.

Accesul la continutul generat de comunitate este gratuit, nu se percep nici un fel de taxe pentru a fi membru al comunitatii.

Lista completa a voluntarilor care realizeaza site-ul si paginile de facebook se afla la https://marinarii.ro/echipa-realizatoare-site-marinarii/

 

I. Reguli de postare, comentare :

a. – Postarile noi se fac exclusiv in legatura cu marina romana, nave cu echipaje romanesti;
b. – in cazul postarilor de fotografii si filme se va specifica autorul/sursa/link la sursa; fiecare post poate fi preluat in web site-ul marinarii.ro cu specificarea sursei si a celui care a localizat materialul; Re-postarea in alte pagini fara a specifica sursa duce la excluderea din comunitate fara avertisment.
c. – comentariile se fac la postarile existente folosind un limbaj civilizat, despre subiectul respectiv, fara a face speculiatii ,

d. – nu sunt permise comentariile al carui text este in totalitate MAJUSCULE;

e. – nu sunt permise postarea de linkuri catre site-uri comerciale ;

f. – vanzarea de obiectec are au legatura cu marina romana se face exclusiv in grupul https://www.facebook.com/groups/286952105105353/
g. – nu sunt permise anunturi cu locuri de munca, acestea se posteaza exclusiv de catre reprezentanti ai companiilor de navigatie sau agentii de crewing acreditate A.N.R. in pagina https://www.facebook.com/locuridemuncamarinari/ pentru detalii luati legatura cu administratorul din pagina.

h. – nu sunt permise comentariile care acuza persoane, care au continut politic, care au reclama ascunsa, abaterea de la aceasta regula duce excluderea din comunitate fara avertisment.

i. – nu sunt admise comentariile membrilor ale caror fotografie de profil reprezinta insemne politice, organizatii cu caracter juridic, firme, fiecare persoana comenteaza din perspectiva proprie, nu a unei entitati.

j. – ne rezervam dreptul de a nu raspunde la comentariile facute de persoane care nu au fotografie de portret sau care folosesc pseudonime.

k. – Administratorii site-ului marinarii.ro respectiv a paginii www.facebook.com/marinarii isi rezerva dreptul de a refuza postarea unui comentariu sau material daca considera ca acesta poate aduce prejudicii de imagine.

II. Incalcarea regulilor si excluderea din comunitate: 

a. Incalcarea regulilor de postare va duce la stergerea materialului/comentariului respectiv si la avertizarea celui care a postat. La a doua incalcare utilizatorul este exclus din pagina fara avertizare prealabila acesta avand restrictionat accesul in pagina www.facebook.com/marinarii, va putea in continuare sa viziteze site-ul www.marinarii.ro .

b. Excluderea din comunitate se fac in caz ca :

1. incalcalcă de 2 ori aliniat 2.a
2. postează injurii si comentarii cu continut vulgar
3. face acuzatii la persoana
4. postari cu continut politic
5. comentarii multiple fara a avea legatura cu subiectele abordate.
6. comentarii cu smiley happy (icon fata zambareata) la postari comemorative.

comentarii cu smiley happy (icon fata zambareata) la postari comemorative

c. Utilizatorii exclusi din una din paginile marinarii.ro, grupul de vanzari si din web site-ul Marinarii.ro vor fi exclusi complet din intreaga comunitate continutul aflat pe platforma facebook fiind blocat complet pentru a fi accesat in viitor.

In atentia celor care doresc sa posteze ca flota nu mai exista si ca acela e vinovatul, ca cineva a facut ceva sau altceva, aceasta pagina nu este pentru acest lucru, este treaba justitiei, nu a noastra. Tinta noastra este sa documentam, sa avem ce le arata generatiilor viitoare.

Regulament introdus 30 noiembrie 2014 – Cristian Munteanu ca urmare a mai multor abateri de la subiectul paginii in comentarii ale utilizatorilor.

Regulement actualizat 30 iulie 2019 – intoducere paragraf 2.c

Regulament actualizat 16 noiembrie 2020 – actualizare paragraf 2.b – introducere punctele 5 si 6