Vizualizeaza nava - Mamaia 2

Vizualizeaza nava - Mamaia 2
Data lansare: 1983
Categorie: Dragi si Salandre
Santier: Galati
Companie: AFDJ
Lungime: 36,89 m
Latime: 10.20 m
Pescaj: 2,75 m
Capacitate: GT 392

Scurt istoric

Nava hidrografica Mamaia 2

IMO 8942228

 

MAMAIA 2 a construita la S.N.Galati in 1983, numar de santier 777.
A facut parte dintr-un lot de nave de acelasi tip construite pentru Norvegia si refuzate ulterior de norvegieni. Destinatia initiala a fost de supply ship pt platformele petroliere din Marea Nordului.
Numele original al navei a fost MARENCO DELTA.
Refuzata de norvegieni, nava  a fost preluata de catre AFDJ Galati impreuna cu nava sora, MARENCO GAMMA .Au fost rebotezate MAMAIA 2, respectiv MAMAIA 1.
Din acelasi lot, o a treia nava, MARENCO BETA, fost preluata apoi de catre fostul PETROMAR Constanta, actualul GRUP SERVICII PETROLIERE Constanta, nava fiind rebotezata ZENIT.
Aveau ca dotare cate o biga cu SWL 100 To. Dupa preluarea de care AFDJ au fost folosite la aprovizionarea cu apa potabila a navelor maritime din rada porturilor Galati, Braila si Tulcea.
In general puteau fi vazute la Galati, fiind acostate langa nava Pompier 3.
Odata cu disparitia flotei maritime a Romaniei si scaderea traficului de nave maritime de pe Dunarea maritima, MAMAIA 1 a fost vanduta in 1998, in timp ce MAMAIA 2 a fost adaptata pt serviciul de semnalizare si balizare a senalului  navigabil pe sectorul Galati -Tulcea ,Tulcea-Sulina,Tulcea-Sf.Gheorghe si Tulcea -Chilia veche.
Pe la mijlocul anilor '90 i se mareste suprastructura (accommodation for crew), i se inlatura biga si este dotata cu o macara cu actionare hidraulica de 25 t.
Nava este propulsata de doua motoare marca Volvo-Penta supraalimentate a cate 320 de Cp fiecare, elice 4 pale, pas variabil in duza.
Nava este dotata cu 2 diesel-generatoare tot volvo a 85 kwa fiecare si un diesel-generator tip D110-utb Brasov de 35 kwa.
Poate atinge o viteza de 10 noduri, clasa de navigatie: M3
In 2009, nava a trecut printr-o reparatie capitala efectuata la Navrom Shipyard, Galati.

Album Photo

Fotografii furnizate de Cristian Gregoretti ©

Informatii nava: Cristian Gregoretti, Jan Husca

Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

 Pagina actualizata 23 Martie 2015 - Cristian Gregoretti


Comentarii