Vizualizeaza nava - Centaur 1

Vizualizeaza nava - Centaur 1
Data lansare: .1981
Categorie: Nave Maritime
Santier: Drobeta Turnu Severin
Companie: DB SCHENKER ROMANIA
Lungime: 23,30 m
Latime: 6.95 m
Pescaj: 2.35 m

Scurt istoric

 
 
 

Remorcher maritim portuar CENTAUR 1

A fost construit in 1981 la Santierul Naval DR.TR.Severin pentru Administratia Zonei Libere Sulina (AZL) impreuna cu nava sora Centaur 2.
La mijlocul anilor 90 este cumparat de catre ROMTRANS Constanta, i se aduc modificari la suprastructura (se inalta comanda de navigatie)
si i se ataseaza pinteni pentru a putea manevra barje prin impingere.
In 2009 Romtrans intra in componenta multinationalei DB SCHENKER devenind DB SCHENKER ROMANIA, astfel CENTAUR1 are armator si operator pe DB Schenker Romania.

Caracteristici nava:
- Propulsia este asigurata de catre 2 motoare principale tip MB836Db (licenta Maybach), fabricate de uzinele 23 August Bucuresti,reductor-inversor comandat de la distanta,320CP/1500Rpm fiecare.
- Elice din aliaj,pas fix ,in duza mobila.dotat cu 2 diesel-generatoare tip D110-UTB Brasov de 35 KWA(380V-50HZ) fiecare.
- Viteza in mars expres(singur): 10Nd

Centaur 1 in portul Constanta, 2015 - foto:Jan Husca

- informatii nava: Jan Husca


Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 7 Iunie 2015, Cristian Gregoretti


Comentarii