Vizualizeaza nava - Aura

Vizualizeaza nava - Aura
Categorie: Dragi si Salandre
Santier: Santierul Naval Galati , no 673
Companie: Cosena Constanta
Lungime: 131 m
Latime: 17 m
Pescaj: 5.6 m
Capacitate: GT 6,050 t , DWT: 8,400 t

Scurt istoric

 
 
 

Nava Aura

IMO No:7633703

Nava a fost construita la SN Galati sub denumirea de Ludmila C pentru export ( dovada si numele, nu era un nume de oras din Romania).

Era diferita de celelalte nave din serie prin faptul ca, in locul celei de-a treia cranice avea o macara mare, asemanatoare celor de pe navele din seria Dragasani ( nu chiar de acelasi tip).

Din motive pe care nu le cunoastem nava nu a mai ajuns la export si a fost redenumita Alba, dar nu in 1990 , ci chiar atunci in 1977-1978. A intrat in dotarea Navlomar.

Incepand cu anul 2000 ajunge in proprietatea companiei Cosena Constanta; tot atunci i se inlatura si acea macara mare, ramanand doar cu cele 3 cranici.


La sfarsitul anului 2006 este vanduta si redenumita Kristi H, nume pe care il va purta pana in decembrie 2007, cand va fi redenumita Nadia. A navigat sub acest nume pana in aprilie 2011, cand a fost vanduta pt taiere la Mumbai, India.

Informatii furnizate de Cristian Gregoretti

Nava Aura 7 iulie 2004

Fotografii puse la dispozitie de domnul  ©Hans Rosenkranz  www.rosenkranz-shipphotos.de

All rights reserved to the author / Toate drepturile sunt rezervate autorului


Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 2 februarie 2012 , Cristian Munteanu


Comentarii
cristi2006 01.02.2012  

Nava a fost construita la SN Galati sub denumirea de Ludmila C pentru export ( dovada si numele, nu era un nume de oras din Romania). Era diferita de celelalte nave din serie prin faptul ca, in locul celei de-a treia cranice avea o macara mare, asemanatoare celor de pe navele din seria Dragasani ( nu chiar de acelasi tip). Din motive pe care nu le cunosc, nu a mai ajuns la export si a fost redenumita Alba, dar nu in 1990 , ci chiar atunci in 1977-1978. A intrat in dotarea Navlomar. Incepand cu anul 2000 ajunge in proprietatea companiei Cosena Constanta; tot atunci i se inlatura si acea macara mare, ramanand doar cu cele 3 cranici.
La sfarsitul anului 2006 este vanduta si redenumita Kristi H, nume pe care il va purta pana in decembrie 2007, cand va fi redenumita Nadia. A navigat sub acest nume pana in aprilie 2011, cand a fost vanduta pt taiere la Mumbai, India.