




- Alexandru Iarca
- Constantin Papadopulo
- Teodora Angela Lefterescu
- Cristian Craciunoiu
- Constantin Preda
Nu exista evenimente pentru ziua de azi.
Vezi toate evenimentele
Trebuie sa fiti logat pentru a putea adauga un nou eveniment.


- 27.03.2019: Vineri 29 martie 2019 va avea loc la Galati expozitia de cartofilie si fotografie veche Pasagerele de odinioara. citeste mai mult
- 15 Jun 2015: A aparut Ghidul pentru supravietuirea pe mare - dedicat iubitorilor agrementului nautic citeste mai mult
- 08 Jun 2014: Lansarea albumelor „Mircea, voievodul velelor 1882-2014” si „Vizita ţarului Nicolae al II-lea la Constanţa 1-14 iunie 1914” citeste mai mult
- 21 Apr 2014: Pagina impingatorului Rovinari 19 a fost actualizata, auu fost introduse fotografii noi citeste mai mult

Vizualizeaza nava - Voineasa
Data lansare: 1992 Categorie: Nave Maritime Santier: 2 Mai - Mangalia Companie: Petromin |
Lungime: 172 Latime: 24,80 Pescaj: 14,10 Capacitate: 25000 |
Scurt istoric
Vrachierul "VOINEASA"
Nava fost construit la Santierul Naval 2 Mai Mangalia, in 1992.
IMO no: 9044918
Era echipat cu un motor Bryansk de 8200 CP.
Nava era dotata cu 3 macarale de 25 tone.
La scurt timp dupa lansare, i-a fost schimbat numele in KAVO MALEAS si a fost trecut sub pavilion maltez.
Ca multe alte nave din patrimoniul Petromin, si Voinesti-ul a intrat in contract de bare-boat cu grecii de la Gourdomichalis. In 1999, datorita unui conflict intre Gourdomichalis si Petromin, atat Kavo Matapas (ex Fetesti) , cat si Kavo Maleas (ex Voineasa), au fost arestate in portul Elefsis, Grecia.
Dupa aproape 4 ani de procese, Petromin a reusit sa elibereze cele 2 nave din arest, acestea fiind ulterior aduse la Constanta Sud, Agigea, unde au fost trase in dana dubla/tripla cu petrolierul Bustenari. Data la care au ajuns la Constanta este aprilie 2003.
In 2007, Petromin s-a asociat cu grupul austriac Voest Alpine, care ar fi trebuit sa investeasca aproximativ 11 milioane de dolari pentru reabilitarea si repunerea in functiune a navei Voineasa. Din pacate, Voineasa nu a avut norocul navei sora, Fetesti, alaturi de care si-a petrecut cea mai mare parte din existenta sa... Din motive necunoscute , austriecii nu au mai facut aceasta investitie.
Navei i-a fost schimbat numele doar in registre: acum se numeste Ileana, dar, in realitate, numele nu i-a fost schimbat.
Se afla si astazi (2011) in aceeasi dana din portul CT-Sud - Agigea, intoarsa la 180 grade fata de pozitia in care apare in album, intr-o stare de degradare si mai accentuata.
Din pacate, soarta ei pare pecetluita: probabil va sfarsi intr-un cimitir de nave, asa cum s-a intamplat cu majoritatea navelor pe care Petromin-ul le-a avut in contract de bare-boat cu grecii de la Gourdomichalis...
Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .
Nava introdusa in Registrul Naval Virtual de Cristian Gregoretti
Pagina Actualizata 10 februarie 2011