Vizualizeaza nava - MAI 2110

Vizualizeaza nava - MAI 2110
Categorie: Politia de Frontiera
Santier: Israel Shipyards
Companie: Politia de frontiera
Lungime: 25
Latime: 6

Scurt istoric

MAI 2110

La Sulina - Fotografie : Andrei C.  ©  - www.miscellanea.ro


Navele maritime de patrulare MAI 2110 si MAI 2111 au fost construite de Israel Shipyards. În cadrul aceluiasi contract la pana la data de  15 noiembrie 2010 a mai fost livrata o nava. Navele maritime de patrulare si interventie vor executa misiuni specifice ale Politiei de Frontiera Române, de interventie, interceptare, urmarire în apele maritime interioare, marea teritoriala, zona contigua si zona economica exclusiva a României.


Aceste nave vor juca un rol important în supravegherea frontierei Uniunii Europene, viitoare frontiere ale Spatiului Schengen, având în acelasi timp calitatile necesare pentru a executa misiuni pe perioade lungi de timp, la distante mari de tarm, în zona contigua si zona economica exclusiva a României si de a primi si transmite date si informatii catre sistemul de supraveghere si control. De asemenea, vor face parte din Rereaua Europena de patrulare în cadrul operatiunilor comune europene organizate sub egida FRONTEX - Agentia Europeana de supraveghere si control a frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Navele maritime vor completa extinderea spre larg a razei de observare a sistemului de supraveghere si control existent, SCOMAR, realizat de Politia de Frontiera Româna printr-un proiect anterior finantat prin fonduri europene, fiind unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere a frontierelor maritime din Europa.

Sunt cunoscute ca ambarcatiuni mici de patrulare cu o lungime de 25 metri si o latime de 6, dar foarte rapide, ajungând la o viteza de croaziera de 45 de noduri si 50 de noduri la viteza maxima, cu o autonomie de 700 mile marine, echipate cu mitraliere usoare, dar cu posibilitatea de a li se face update.

Sursa : AGERPRES


Navele au fost construite avand ca concept versiunea militara israeliana cunoscuta sub numele Super Dvora III , avand unele din cele mai bune performante din lume . Corpul navei este din aluminiu . Motoare MTU .

Wikipedia

Toti cei care au date suplimentare despre aceasta nava ,fotografii sunt invitati sa contribuie la dezvoltarea acestei pagini si inclusiv a Registrului Naval Virtual Roman ,puteti trimite materiale la adresa rnv@marinarii.ro sau comentati in partea de jos a paginii (trebuie sa fiti autentificat ca membru al www.marinarii.ro) .

Pagina actualizata 9 ianuarie 2012 , Cristian Munteanu


Comentarii